Proiectul de Ordonanta de Urgenta privind rectificarea bugetara, ce urmeaza sa fie dezbatut in sedinta de guvern din 11 aprilie, prevede reducerea cheltuielilor de la toate ministerele prin eliminarea indexarilor salariale prevazute pentru anul 2009.
Rectificarea bugetara taie toate indexarile salariale prevazute pentru 2009 "Bugetele alocate ministerelor pentru indexarile salariale prevazute pentru acest an vor fi taiate prin aceasta rectificare bugetara, iar celelalte ministere trebuie sa prezinte Ministerului Finantelor in termen de 15 zile solutii privind cresterea veniturilor prin reducerea numarului de angajati sau alte diminuari de cheltuieli. In termen de 25 de zile, Executivul va face o centralizare a sumelor colectate si va decide daca sunt bani pentru eventualele majorari salariale", au precizat reprezentantii guvernului, citati de NewsIn.

Sursele citate au adaugat ca in luna mai guvernul ar putea decide, totusi, majorarea salariului minim pe economie, "intrucat aceasta masura nu ar necesita cheltuieli foarte mari de la buget".

"Alte doua variante pe care le avem in vedere, in cazul in care vom strange bani din reducerea cheltuielilor ministerelor, vizeaza majorarea salariilor mai mici de 1.000 lei sau cresterea salariilor de pana la 1.700 de lei cu 2-3 procente, urmata de o noua crestere in toamna, in functie de evolutia economica", au mai spus sursele guvernamentale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.