Remiterile emigrantilor catre tarile de origine, o sursa importanta de venit pentru multe tari in curs de dezvoltare, ar putea scadea cu 5% in acest an, dupa mai multi ani de crestere puternica, a declarat joi un oficial al Bancii Mondiale.

Milioane de persoane din tarile mai sarace depind de banii trimisi acasa de cei ce lucreaza in strainatate, si risca o accentuare a saraciei in cazul in caze criza economica provoaca mai multe disponibilizari in tarile dezvoltate, relateaza Reuters conform NewsIn.

"Am putea inregistra, in ansamblu, un declin de circa 5%", a declarat Massimo Cirasino, seful grupului de dezvoltare a sistemului de plati din cadrul Bancii Mondiale.

"Nu stim exact cu cat va scadea, insa putem trage concluzia ca aceste fluxuri sunt mai rezistente decat toate celelalte. In niciun caz nu incetezi sa iti ajuti familia, orice s-ar intampla", a spus Cirasino.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.