SIF Oltenia (SIF5) a vandut prin doua operatiuni deal 4,32 milioane de actiuni ale companiei Automobile Craiova (AUCS) pentru suma de 75,2 milioane lei (18 milioane euro).

Actiunile SIF5 au fost suspendate de la tranzactionare timp de o ora pentru a emite raportarea iesirii din actionariatul Automobile Craiova. Inainte de suspendare, titlurile urcau cu 14,62% pe cea mai mare valoare din piata. SIF5 este cea de-a doua cea mai tranzactionata societate de pe Bursa de Valori Bucuresti

Tranzactiile s-au realizat la un pret mediu de 17,05 lei/actiune, in crestere cu 2,94% fata de cotatia stabilita in sedinta de tranzactionare de ieri.

Cumparatorul celor 22,58% din capitalul social al AUCS este Ford Motor Company, cel mai mare actionar al producatorului de automobile. Astfel, Ford a ajuns sa detina 95,25% din Automobile Craiova.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.