Romanii au reusit sa economiseasca in medie 238 lei din venitul total mediu lunar obtinut in ultimul trimestru al anului trecut, de 2.319 lei in gospodarii, cheltuielile reprezentand 89,8% din nivelul veniturilor totale, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

In intervalul octombrie - decembrie 2008, cheltuielile totale ale populatiei au fost, in medie, de 2.081 lei lunar pe gospodarie.

Venitul total mediu lunar a fost de 796 lei de persoana, iar cheltuielile pe persoana au fost de 715 lei, potrivit datelor INS, citate de NewsIn.

Cheltuielile de consum au avut cea mai mare pondere in totalul cheltuielilor gospodariilor (71,5%), urmate de impozite, contributii, cotizatii si taxe (15,6%) si cheltuieli de productie (6,8%), in timp ce cheltuielile pentru investitii au reprezentat numai 1,8% din totalul cheltuielilor gospodariilor, in ultimul trimestru din 2008.

Cea mai mare parte a cheltuielilor totale de consum facute de romani in trimestrul patru din 2008 s-a axat pe alimente si bauturi nealcoolice (40%), urmate de cheltuielile cu locuinta - apa, energie electrica, gaze naturale, combustibili, mobilier, dotarea si intretinerea locuintei - (21,1%), cele pentru imbracaminte si incaltaminte (7,4%), precum si bauturi alcoolice si tutun (6,9%).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.