Infuziile de capital din strainatate in companiile de asigurari care activeaza in Romania au insumat in luna februarie din acest an 98,3 milioane euro, de doua ori si jumatate mai mult fata de aceeasi luna din 2008, potrivit datelor publicate de Registrul Comertului.

In februarie 2008, majorarile de capital pe aceasta piata au fost de 39,68 milioane euro, arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

Fata de ianuarie, cand infuziile de capital din partea companiilor-mama din strainatate au insumat 16,97 milioane euro, injectiile capital in piata romaneasca de asigurari au crescut in februarie de aproape sase ori, potrivit NewsIn.

Cea mai mare infuzie de capital a fost facuta in februarie 2009 de francezii de la Groupama, cu un aport total de 41,85 milioane euro. Din aceasta suma, 21,65 milioane euro au ajuns la capitalul social al BT Asigurari, iar restul de 20,2 milioane euro la capitalul asiguratorului Asiban. Ambele companii sunt controlate de Groupama.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.