Numarul actual al reglementarilor privind taxele, tarifele si contributiile de mediu va fi redus cu aproape 60%, pana la 42, si unele tarife vor fi redimensionate, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

"Din cele peste 400 de taxe platite in Romania, 102 sunt la noi. Vrem sa le reducem pe unele, mai ales ca am identificat cateva care sunt dublate, iar pe altele sa le comasam. Reducerea numarului de taxe nu inseamna insa renuntarea la avizele de mediu, care sunt foarte importante", a declarat Nemirschi, potrivit NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Dragos Nacuta, a explicat ca numarul mare de taxe are la baza diverse acte normative defalcate, fiecare autoritate de mediu ocupandu-se de anumite tarife pentru diferite servicii, cum ar fi cele de gospodarire, de apa sau de salubritate.

Nacuta a precizat ca se urmareste comasarea numarului de hotarari date pentru acestea, dar si renuntarea la cele care reglementeaza acelasi lucru de doua ori.

"Noi nu percepem taxe ca alte ministere. Este vorba de tarife pentru diverse servicii prestate. Fiecare autoritate s-a ocupat de anumite tarife si de aceea au aparut atat de multe. Ministerul Mediului le va reduce si va redimensiona cuantumul unora dintre ele", a declarat Nacuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.