Fondul Proprietatea nu va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in 2009, deoarece procesul de selectie a unui manager pentru Fond a fost mult intarziat, iar viitorul administrator are nevoie de timp ca sa pregateasca listarea, au declarat surse apropiate Fondului.

"Ar fi fost bine ca Fondul Proprietatea sa fie listat pana la sfarsitul anului la Bursa de Valori Bucuresti, insa nu mai e nici o sansa ca aceasta sa se mai petreaca in 2009. Managerul de fond care va fi numit are nevoie de timp ca sa pregateasca listarea pe bursa a unui fond cu active de peste 3 miliarde de euro", au precizat, pentru NewsIn, sursele citate.

Reprezentantii Fondului Proprietatea estimau, la sfarsitul lui 2008, ca Fondul va fi listat la BVB cel tarziu in septembrie 2009, in timp ce Sebastian Vladescu, fostul presedine al comisei pentru selectia administratorului FP, declara ca "Fondul va avea un administrator pana la sfarstiul lunii martie 2009".

Saptamana trecuta, presedintele directoratului Fondului, Daniela Lulache, spunea ca "listarea Fondului Proprietatea pana la sfarsitul acestui an ramane plauzibila, insa depinde si de grabirea numirii unui manager de fond".

Comisia de selectie a administratorului Fondului Proprietatea a prelungit, la inceputul lunii trecute, pe o perioada nedeterminata, selectia unui administrator pentru Fond, pentru a pune la punct cu guvernul viitoarea organigrama corporatista a institutiei.

Prelungirea suspendarii procesului de selectie a fost motivata prin necesitatea examinarii si de catre alte institutii cu atributii in domeniu a solutiilor identificate de Comisie, data fiind complexitatea mandatului incredintat de catre Guvernul Romaniei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.