Leul se aprecia pe finalul ultimei sedinte a saptamanii, cursul situandu-se la aproape 4,24 lei/euro, evolutia monedei nationale fiind influentata atat de ordinele de marcare a profitului, cat si de tendinta generala a altor monede emergente.

"Pe finalul sedintei au fost mai multi vanzatori de euro care au apreciat leul, insa evolutia generala ramane de vazut, in functie de cum vor evolua lucrurile si in perioada urmatoare si de cum va fi primit acest acord si la Washington", a declarat dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, potrivit NewsIn.

Moneda europeana se ranzactiona in debutul sedintei cu 4,24 lei/euro, pentru ca apoi cursul sa urce la 4,2565 lei/euro. Dupa o evolutie fluctuanta in partea a doua a zilei, in care cursul leului a oscilat in jurul nivelului de 4,25 lei/euro, cursul a coborat la finalul sedintei la aproximativ 4,24 lei/euro. La 17:25, bancile cumparau un euro cu 4,2412 lei si il vindeau cu 4,2523 lei.

In regiune, monedele emergente au incheiat sedinta de asemenea pe apreciere. Astfel, dupa ce a pierdut teren de la 301,3 la 305,7 unitati/euro, forintul s-a intarit pe finalul zilei pana la 303 unitati/euro, in timp ce zlotul polonez s-a depreciat in prima faza de la 4,5570 la 4,6660 unitati/euro, pentru a recupera apoi din terenul pierdut, pana la 4,63 unitati/euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.