Participantii la Fondul de pensii administrat de Banca Comerciala Romana (BCR) au posibilitatea sa-si verifice oricand si in mod gratuit sumele acumulate pentru pensie, prin intermediul paginii de internet www.pensiibcr.ro, se arata intr-un comunicat al companiei.

“Noutatea se refera la faptul ca cei care au subscris la Fondul de Pensie obligatorie BCR au posibilitatea sa-si interogheze contul personal. Concret, orice participant se poate loga cu un user si cu o parola si poate verifica situatia contului personal in timp real, cu actualizare lunara” a declarat Simona Ditescu,director general BCR Administrare Fond de Pensii.

Astfel, BCR Fond de Pensii a realizat o platforma dedicata exclusiv participantilor la fondul de pensii obligatorii BCR, in care vor fi publicate informatii despre activul total si net al fondului, despre cuantumul contributiilor participantului, valoarea unitatii de fond la care au fost achizitionate unitatile de catre participanti, precum si numarul unitatilor de fond. Platforma contine si un istoric al acestor date pentru ultimele sase luni.

BCR Administrare Fond de Pensii are in prezent 151.137 de aderanti, fiind pe primul loc in topul administratorilor de fonduri de pensii detinute de banci, iar BCR Fond de Pensii este un fond cu un profil de risc mediu.

Investitiile sunt realizate in proportie de 65% in instrumente financiare cu risc scazut (titluri de stat si obligatiuni), 25% in valori mobiliare tranzactionate pe piete reglementate (actiuni), 5% in instrumente ale pietei monetare si 5% in titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate, si are in gestiune active de peste 17,1 miliarde eur. BCR se prezinta astazi dreptunul dintre cele mai importante grupuri financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare. BCR este prezenta pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte, dar si in asigurari.

Erste Bank este, cu cei 53.633 de angajati, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrala, avand peste 16 milioane de clienti in aproape 3.000 de unitati situate in 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.