Cursul de referinta al BNR a coborat usor, pana la 4,2810 lei/euro, dupa o evolutie oscilanta a leului, intrat pe o panta de apreciere dupa pranz.

Luni, Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase un curs de referinta de 4,2833 lei/euro.

"Leul se depreciaza, pe fondul sentimentului negativ fata de regiune si al stirilor din afara tarii privind un posibil ajutor pentru AIG. In plus, bursele au deschis de asemenea in picaj. Insa este normal ca moneda nationala sa fie ceva mai stabila fata de altele in regiune, pentru ca aici nu au fost interventii in piata la fel de puternice ale bancii centrale", a spus Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania, citat de NewsIn.

American International Group Inc (AIG) si-ar putea restructura pentru a doua oara in ultimele patru luni pachetul de salvare acordat de guvernul Statelor Unite, in contextul in care recesiunea a dus la deprecierea obligatiunilor garantate cu ipoteci.

Moneda europeana se tranzactiona in debutul sedintei cu 4,2920 lei, iar cursul a coborat apoi pana la 4,2830 unitati/euro. Ulterior, leul a revenit in apropierea cotatiilor din deschidere, iar, la 11:10, bancile cumparau un euro cu 4,2855 lei si il vindeau cu 4,2965 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.