La mijlocul lunii ianuarie bursele internationale de actiuni si de marfuri pareau a fi pierdut deja pariul cu euforia instalarii unei noi administratii prezidentiale americane.

Premise din ce in ce mai favorabile vanzatorilor au continuat sa se adune recent. Saptamana trecuta am notat ca scaderile se pot accelera in viitorul apropiat si ca cei mai importanti indici americani ar putea afisa curand cotatii inferioare minimelor inregistrate la sfarsitul anului trecut.

Cu datele observabile la acest moment, cred ca scenariul unor noi scaderi importante devine acum din ce in ce mai probabil.

Cred de asemenea ca presiuni considerabile in directia deprecierii unor valute est-europene, incluzand forintul unguresc si zlotul polonez, vor continua sa se manifeste. Exista o sansa distincta ca hryvnia ucraineana sa se prabuseasca. Imi mentin opinia conform careia banca centrala a Rusiei poate anunta curand o noua depreciere fortata a rublei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.