Pilonul II de pensii private obligatorii din Romania a facut vineri, 20 februarie 2009, prima plata catre primul sau beneficiar – un proaspat pensionar din sistemul public de pensii, care si-a cerut si si-a incasat drepturile si de la fondul de pensii private obligatorii la care a contribuit doar cateva luni.

Situatia nefiind acoperita de legislatia existenta, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a emis o decizie privind modalitatea de plata – prin suma unica, la fel ca in situatiile de invaliditate si deces. Decizia poate fi gasita pe site-ul CSSPP.

Primul beneficiar al sistemului de pensii private din Romania s-a pensionat la o varsta relativ redusa. El a muncit in conditii dificile si s-a pensionat din sistemul public cu stagiu complet de cotizare.

La Pilonul II, el a contribuit doar cateva luni, primind vineri, 20 februarie, plata in suma integrala a drepturilor sale din Pilonul II de pensii private. Plata a fost facuta de un fond gestionat de un administrator membru al APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania).

Potrivit APAPR, suma platita nu este spectaculoasa, fiind proportionala cu contributiile facute in doar cateva luni.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.