Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a dat ieri de inteles ca statul va apela la un imprumut extern, cel mai probabil de la Fondul Monetar International (FMI), explicand si logica acestui acord: acoperirea golului financiar din sectorul privat lasat de entitatile private din Romania ce s-ar putea confrunta cu probleme in refinantarea creditelor.

Surse guvernamentale au spus pentru Wall-Street ca in prezent sunt discutii cu FMI pentru un acord, iar o decizie urmeaza sa fie anuntata in urmatoarele zece zile.

O eventuala finantare de la FMI ar putea fi inclusa intr-un pachet mai larg luat de Romania, care sa mai cuprinda si surse europene, a declarat Mugur Isarescu.

"Nu este exclus un acord cu FMI, in ideea acoperirii golului financiar al sectorului privat printr-un imprumut public. Decizia trebuia luata impreuna cu Guvernul. Ne gandim la pachete, unul cuprinde si surse europene, ma refer inclusiv la institutii precum Banca Europeana pentru Investitii. Un pachet mai larg poate include si finantarea de la FMI", a spus Isarescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.