Comentariile conform carora Romania poate duce Austria la faliment si estimarea agentiei Moody’s in privinta bancilor europene ce s-ar putea confrunta cu o reducere a ratingului din cauza operatiunilor din estul Europei, au impins Bursa de Valori Bucuresti la minimului ultimilor cinci ani.

Indicele BET, care indica evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 8,59%, minim atins in octombrie 2003, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 7,25%. Pierderile celor doi indici de la inceputul anului trec de 35 de procente.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a pierdut 8,50%. De la inceputul lui 2009, SIF-urile au pierdut 32%, ajungand la cotatiile din februarie 2002.

Indicele BET-XT, care urmareste cele mai lichide 25 de titluri, a coborat cu 8,34%, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a pierdut 6,68%.

Lichiditatea pietei reglementate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a urcat la 11,4 milioane lei (2,65 milioane euro), in crestere cu 27% fata de sedinta precedenta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.