Nerezidentii din Romania au depozite in valoare de 104 miliarde lei. Daca aceste depozite sunt incluse in raportul intre credite si depozite, il reduc la 80%, fata de 130%, a declarat vineri directorul general adjunct al BRD-SocGen, Claudiu Cercel.

"Raportul intre depozitele rezidentilor si credite este de aproximativ 130% in cazul Romaniei. Daca luam in calcul depozitele nerezidentilor, acesta se reduce la 80%, deoarece fondurile atrase insumeaza 104 miliarde lei", a completat Cercel.

El considera ca sumele depuse de nerezidenti in bancile din Romania au o anumita stabilitate, inclusiv datorita diferentialului favorabil de dobanda, conform NewsIn.

"Aceste depozite au o anumita stabilitate, este greu de crezut ca vor iesi din tara, fie si pentru diferentialul de dobanda favorabil", a completat reprezentantul BRD.

Ritmul anual de crestere a depozitelor in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania s-a temperat si in decembrie 2008, la 17,3%, acestea ajungand la 151,449 miliarde lei (38 miliarde euro) la finalul anului trecut, potrivit datelor BNR. Fata de finalul lunii noiembrie 2008, volumul depozitelor a crescut, in ultima luna din an, cu 6,6%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.