Leul a revenit pe depreciere la finalul zilei de ieri, pana la 4,3050 unitati/euro, dupa o sedinta in care a pierdut 2,5 bani fata de euro, in ton cu evolutia altor monede emergente din regiune, pe fondul cresterii aversiunii la risc fata de regiune a investitorilor, care s-au indreptat spre dolar.
"Evolutia leului este corelata cu cea a altor monede din regiune si decorelata de cea a monedei americane, care se apreciaza dupa datele pozitive privind evolutia retail-ului in Statele Unite ale Americii (SUA). Probabil este vorba despre cresterea aversiunii la risc a investitorilor, care au iesit de pe pietele emergente si s-au indreptat spre dolar", a declarat, potrivit NewsIn, Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania.

Moneda nationala s-a depreciat inca din primele tranzactii ale zilei, de la 4,2817 la 4,3078 lei/euro. In jurul orei 11:20, cursul a coborat insa brusc cu 2 bani, stabilizandu-se ulterior in jurul nivelului de 4,29 lei/euro. Spre finalul sedintei, moneda nationala a reluat tendinta de depreciere, pana la 4,3101 lei/euro, iar, la 17:00, bancile cumparau un euro cu 4,3005 lei si il vindeau cu 4,3095 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.