Sectorul SIF de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a crescut cu 4,8% in sedinta de miercuri, pe fondul presiunii mai mare la cumparare si a lipsei de vanzatori, in timp ce piata a scazut pe ansamblu cu doar 0,23%, fara sa reactioneze semnificativ la evolutiile de pe Wall Street.

In sedinta de tranzactionare de miercuri, lichiditatea pietei reglementate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) s-a dublat, ajungand la 9,24 milioane lei (2,17 milioane euro), comparativ cu nivelul consemnat in sedinta precedenta, de 4,41 milioane lei (1,04 milioane euro).

"Am avut o evolutie oarecum surprinzatoare in sedinta de miercuri. In deschidere, piata a reactionat la evolutiile de pe piata americana, dar apoi s-a vazut o presiune foarte mare la cumparare, iar la un moment dat erau ordine foarte mari pe sectorul SIF", a declarat pentru NewsIn Gabriel Necula, broker la Prime Transaction.

"De asemenea, trebuie sa tinem cont de lipsa vanzatorilor, ceea ce inseamna ca s-a putut urca piata foarte mult cu o cantitate infima de bani", a adaugat Necula.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,87%, pana la 2.234,69 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 0,23%, pana la 1.476,19 puncte.

In schimb, indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a castigat 4,76%, pana la 10.431,57 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a scazut cu 2,38%, pana la 4.334,98 puncte.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.