BNR a aprobat propunerea Consiliului de Supraveghere al BCR de numire a lui Wolfgang Schoiswohl in pozitia de vicepresedinte executiv, membru al Comitetului Executiv al BCR. Noul vicepresedinte va coordona liniile de afaceri Corporate banking si Trezorerie & Piete de capital, anunta banca intr-un comunicat.

Astfel, incepand din 04 februarie 2009, Comitetul Executiv al BCR este integral constituit si are urmatoarea componenta:

  • Dominic Bruynseels, presedinte executiv;
  • Helmuth Karl Hintringer, vicepresedinte executiv, financiar & riscuri;
  • Oana Petrescu, vicepresedinte executiv, operatiuni;
  • Martin Skopek, vicepresedinte executiv, retail & private banking;
  • Wolfgang Schoiswohl, vicepresedinte executiv, corporate banking si trezorerie & piete de capital.

Bancher cu experienta internationala, domnul Schoiswohl se alatura BCR dupa 23 de ani de cariera bancara in Austria, Marea Britanie, Romania si Ungaria.

Wolfgang Schoiswohl a dobandit extinse cunostinte profesionale asupra mediului economic romanesc din pozitiile manageriale de varf detinute succesiv incepand cu anul 2002: Director executiv si Vicepresedinte Corporate Banking al HVB Bank Romania, Presedinte si CEO al Bancii Comerciale Ion Tiriac (functii care au urmat pozitiei de Vicepresedinte si CFO) si Vicepresedinte responsabil cu afacerile Corporate al Bancii Comerciale HVB Tiriac. In ultima perioada, a fost membru al board-ului, responsabil pentru Corporate banking si Trezorerie in cadrul Volksbank Ungaria.

Noul vicepresedinte executiv de la BCR si-a inceput cariera bancara internationala la Londra, in 1996, lucrand 5 ani la Bank Austria Creditanstalt AG in calitate de responsabil pentru legaturile de afaceri corporate dintre UK si ECE. Anterior a lucrat in Austria in cadrul Bank Austria si Osterreichische Landerbank AG.

BCR, membra a Grupului Erste, este una dintre cele mai importante institutii bancare din Romania gestionand active de peste 17,5 miliarde de EUR. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 634 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.

BCR emite 24 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS – peste 1.800 de bancomate si peste 15.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card.

Erste Bank este, cu cei peste 54.000 de angajati, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrala, avand peste 16 milioane de clienti in aproape 3.000 de unitati situate in 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.