Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA) a primit un buget 0,2% din PIB, adica 280 milioane de euro, jumatate din cat a cerut initiual, a declarat ministrul IMM-urilor, Constantin Nita.

"Am ceru 0,4% din PIB dar am primit numai 0,2%, adica 280 milioane euro. Din acestia 0,34% vor fi alocati functionarii ministerului, iar restul vor merge la capitalizarea CEC si EximBank", a declarat ministrul Nita, citat de NewsIn.

Astfel, CEC va primi o capitalizare de 900 milioane lei, iar Eximbank 170 milioane lei.

Ministrul a adaugat ca acesti bani nu ii vor ajunge pentru tot a-si indeplini toate obiectivele, printre acesat se numara si stimularea cresterii numarului de angajati din microintreprinderi prin subventionarea integrala de la bugetul de stat pentru anul 2009 a contributiilor sociale ale angajatorului pentru angajarea unei singure persoane cu salariul de maxim 1.000 lei.

Acesta a subliniat ca fonduril alocate capitalizarii celor doua institutii vor fi folosite de acestea numai pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii. De asemenea, 100 milioane euro vor fi alocati pentru capitalizarea Fondului de contragarantare a creditelor pentru IMM-uri.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.