La mai putin de o luna de la autorizarea oficiala in functie, Anca Dumitru, noul director al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), vorbeste despre proiectele institutiei de contracarare a efectelor crizei si despre tsunami-ul financiar, in primul interviu acordat dupa preluarea interimatului.

Obligatiunile vor ajuta la deblocarea circuitului banilor

Dupa demisia lui Stere Farmache din functia de director general al Bursei, Anca Dumitru a fost aleasa de Consiliul Bursei pentru a asigura interimatul timp de 6 luni, privind avizul CNVM pe 16 ianuarie.

Strategiile Bursei de contracarare a efectelor crizei vizeaza doua directii generale - dezvoltarea pietei de instrumente cu venit fix si deschiderea Bursei pentru investitori.

Mai multe detalii despre strategiile Bursei de contracarare a efectelor crizei gasiti aici.

Bursa vizeaza cresterea transparentei mecanismelor

Un alt aspect pe care Bursa il vizeaza pentru perioada urmatoare este deschiderea institutiei pentru publicul larg. Aceasta idee a demarat deja, miercurea trecuta, prin lansarea proiectului “Ziua Portilor Deschise la BVB”.

Astfel, oricine este interesat poate asista la deschiderea Bursei, poate cunoaste un broker si poate sta de vorba cu el. Scopul proiectului este cresterea transparentei bursei si informarea mai exacta pentru o eventuala investitie in piata de capital.

Mai multe informatii despre cresterea transparentei mecanismelor de la Bursa, gasiti aici.

“Legatura Bursei cu economia reala si cu investitorii trebuie sa fie stransa”

In ce priveste colaborarea cu Ministerul Finantelor (MF), Anca Dumitru spera ca vor continua proiectele incepute cu reprezentantii guvernului anterior.

“Deja avem cateva intalniri coordonate de Ministerul, cu participarea CNVM, care nu pot decat sa ma bucure. Discutam multe aspecte, atat cel traditional, de atragere de noi companii de stat la cota Bursei, dar avem si proiecte noi, pe care nu le pot dezvalui decat in clipa cand se vor concretiza”, ne-a declarat aceasta.

Mai multe detalii despre colaborarea Bursei cu MF, gasiti aici.

“Este o mare onoare pentru mine sa ocup aceasta functie”

Intr-o lume considerata a barbatilor, propunerea si alegerea Ancai Dumitru in functia de director al Bursei a fost o premiera pentru piata romaneasca de capital, fiind a patra femeie director de burse, dupa institutiile din Londra, Sofia si Belgrad.

“Nu am considerat-o o provocare, ci a fost o mare onoare. Sunt recunoscatoare membrilor Consiliului Bursei pentru increderea pe care mi-au acordat-o. Nu am perceput nicio diferenta legata de faptul ca sunt femeie. Dar exista schimbari, pe plan personal. Am noi responsabilitati carora trebuie sa le fac fata, care ma solicita si, uneori, trebuie sa pun pe planul doi alte aspecte ale vietii pentru a ma putea concentra. Dar este foarte important sa ducem la indeplinire strategiile si sa promovam activitatea bursei”, a conchis directorul Bursei de Valori Bucuresti.

Mai multe informatii despre alegerea Ancai Dumitru in functia de director al BVB gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.