Statul intentioneaza sa esaloneze datoriile pe care firmele cu un trecut de plata bun le vor inregistra catre bugetul de stat din cauza crizei.
Fiscul va putea pasui firmele care inregistreaza datorii catre stat aparute din cauza crizei, daca acestea au un trecut de plata bun. Decizia a fost luata in urma unei solicitari trimise Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) de catre Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR). „Am solicitat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala incheierea, din 15 februarie, a unui moratoriu pe obligatiile fiscale la bugetul de stat ale agentilor economici, care sa le permita acestora esalonarea datoriilor aparute pe fondul crizei financiare. Masura va fi valabila pentru firmele care, inaintea inceperii crizei, aveau un comportament de plata normal“, a declarat, pentru NewsIn, secretarul general la ANEIR, Mihai Ionescu.

El a precizat ca moratoriul va fi instituit cu scopul de a permite firmelor accesul la finantare si la fondurile europene, dar a adaugat ca nu s-a stabilit inca daca firmele vor fi obligate sau nu sa plateasca penalizari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.