Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, astazi, sa coboare dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 10%, in conformitate cu asteptarile, si sa mentina nivelurile actuale ale rezervelor minime obligatorii, de 18%din pasivele in lei si 40% din cele in valuta.

Majoritatea analistilor membri ai Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) se asteptau ca banca centrala sa mentina rata dobanzii cheie la 10,25% la sedinta de politica monetara de astazi, insa sa reduca rata rezervei minime obligatorii la lei.

Mentinerea la 10,25% a dobanzii de politica monetara era estimata de catre 57% dintre participantii la sondaj, diferenta de 43% estimand reducerea acesteia. In ceea ce priveste rata rezervei minime obligatorii la pasivele in lei, 93% dintre participantii la sondaj estimeaza scaderea acesteia, diferenta de 7% estimand mentinerea acesteia la 18%

Astfel, 57% dintre participantii la sondaj estimau ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) va mentine rata rezervei minime obligatorii la pasivele in valuta la 40%, diferenta de 43% estimand scaderea acesteia.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.