Efectele crizei internationale asupra Romaniei se vor accentua in 2009, ritmul de crestere a economiei urmand sa se tempereze foarte mult fata de cel din 2008, in jurul nivelului de 1%, corelata cu o scadere economica usor peste 1% in zona euro, a declarat economistul-sef al BCR.

"Dupa un ritm de crestere economica de 8,6% in primele 9 luni ale anului precedent, probabilitatea ca anul 2008 sa se incheie cu o majorare in termeni reali a produsului intern brut sub 8% este tot mai ridicata", a declarat economistul-sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), Lucian Anghel, cu ocazia prezentarii Raportului de tara pentru Romania realizat de BCR Cercetare.

In aceste conditii, scenariul recent revizuit al BCR indica o "incetinire a economiei romanesti in jurul nivelului de 1% in 2009 corelata cu o scadere economica usor peste 1% in zona euro", anunta NewsIn.

Diferentialul de crestere economica dintre Romania si zona euro ar putea fi, astfel, de 2,5-3 puncte procentuale in acest an, intr-un scenariu in care impactul agriculturii este exclus. Comertul, serviciile si constructiile ar putea fi principalii factori care sa genereze crestere economica in 2009, a mai spus Anghel.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.