Rezervele internationale ale Romaniei insumau 28,388 miliarde euro la finalul lunii ianurie, fata de 28,269 miliarde euro cat erau la finalul anului trecut, diminuarea usoara a rezervelor valutare fiind compensata de scumpirea aurului, potrivit datelor publicate de banca centrala.

La 31 ianuarie 2009, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau la nivelul de 26,009 miliarde euro, fata de 26,220 miliarde euro la 31 decembrie 2008.

Rezervele valutare au scazut in ianuarie cu 211 milioane euro, pe fondul unor intrari mai mici decat iesirile, potrivit NewsIn.

Astfel, intrarile la rezerva valutara au insumat 3,089 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale, operatiuni pe piata interbancara si altele, se arata in comunicatul BNR.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.