Doar 30% dintre romanii care intentionau sa cumpere, anul trecut, un produs sau un serviciu financiar au declarat ca apeleaza la sfatul consilierilor financiari, arata un studiu realizat de Henley Centre Headlight Vision pentru grupul financiar Aviva.
In 2008, doar 36% dintre romanii chestionati au declarat ca, in momentul in care achizitioneaza un produs sau serviciu financiar, au toate informatiile de care au nevoie.

Potrivit studiului citat de Aviva, la nivel mondial, mai putin de jumatate din clientii care achizitioneza un serviciu financiar considera, in momentul achizitiei, ca detin toate informatiile de care au nevoie, astfel incat sa aleaga serviciul sau produsul financiar potrivit nevoilor sale.

"In contextul crizei economice internationale, atitudinea populatiei cu privire la serviciile financiare este sceptica si este normal sa fie asa. Rolul companiilor de profil este de a oferi consiliere financiara profesionista, astfel incat clientii sa inteleaga care sunt nevoile lor si sa le prioritizeze, pentru ca numai asa evenimentele mai putin placute - cum este cazul crizei financiare actuale - sa ii gaseasca pregatiti", a declarat directorul general al Aviva Grup Romania, Shah Rouf.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.