Moneda nationala s-a apreciat la finalul sedintei valutare de ieri, ajungand la cotatii apropiate de 4,2350 lei/euro, dupa o zi in care a pierdut aproximativ 3 bani in fata celei europene, intr-o tendinta regionala.

"Piata valutara a fost mai linistita fata de zilele trecute, evolutia cursului fiind in ton cu ce s-a intamplat si pe alte piete din regiune. Pe piata monetara, insa, a fost un interes mai ridicat pentru moneda nationala", a spus, pentru NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC), Florin Constantinescu.

Moneda europeana se tranzactiona la inceputul zilei de joi in jurul nivelului de 4,2170 lei, pentru ca apoi sa se intareasca aproape constant pe parcursul sedintei, pana la o cotatie maxima de 4,2456 lei. Dupa ora 16:30, cursul a inceput sa coboare, iar, la 16:35, bancile cumparau un euro cu 4,2340 lei si il vindeau cu 4,2440 lei.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase miercuri un curs de referinta de 4,2340 lei/euro, in coborare dupa cel de 4,2390 lei/euro de marti.

Saptamana trecuta, referinta a atins, succesiv, mai multe varfuri istorice, care au culminat, pe 22 ianuarie, cu nivelul de 4,3127 lei/euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.