Romania are putine sanse sa evite recesiunea in 2009, ca urmare a inrautatirii situatiei din comert, a productiei industriale si a constructiilor, fapt ce poate duce la contractarea cu 3,5% a produsului intern brut (PIB) in acest an, iar tinta pentru deficitul bugetar pare nerealista, potrivit ING.

"Economia Romaniei va scadea cu 3,5% in 2009, fiind cea mai pronuntata scadere din zona EEMEA (Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa - n.r.) dupa Ucraina, ceea ce ne face sa estimam ca sunt putine sanse ca Romania sa evite recesiunea in 2009", sustin economistii ING Bank Romania intr-un raport publicat astazi.

Analistii ING estimeaza, de asemenea, ca PIB-ul Romaniei ar putea scadea inca din primul trimestru al acestui an.

"Din noiembrie, echipa ING a facut revizuiri semnificative in scadere privind cresterea economica atat in SUA, cat si in zona euro. O recesiune mai severa in cadrul statelor dezvoltate va avea impact puternic asupra Romaniei prin cel putin doua canale, cererea externa mai scazuta si mai putina finantare externa, intr-o perioada in care Romania are o nevoie acuta de acces la fonduri din strainatate", se arata in raportul ING, citat de NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.