Exporturile Romaniei au scazut in decembrie 2008 cu aproximativ 17% fata de perioada echivalenta din 2007, iar in prima decada a lunii ianuarie, exporturile catre statele din afara UE au suferit o comprimare mai accentuata, cu 46%, potrivit estimarilor Asociatiei Exportatorilor.

"Nevoia de sustinere a exportatorilor din partea statului este extrem de mare, in conditiile in care, potrivit datelor noastre, in decembrie exporturile au scazut cu circa 17%, iar in prima decada a lunii ianuarie, cele catre zone non-UE au suferit o scadere cu 46%. Consideram ca Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) si Eximbank au facut deja ce puteau face pentru a sustine exporturile in conditiile crizei", a spus presedintele ANEIR, Mihai Ionescu.

"Nu am asteptat schimbarea Guvernului sau planul anti-criza, cand stiam ca exporturile au inceput sa scada inca din noiembrie", a mai spus Ionescu.

In noiembrie 2008, exporturile de bunuri romanesti s-au redus cu 9% fata de aceeasi luna din 2007, pana la 2,54 miliarde euro, in timp ce importurile au scazut cu 17%, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.