Creditarea populatiei si firmelor de catre banci a continuat sa incetineasca puternic in noiembrie, dupa evolutia negativa din octombrie, arata datele publicate de banca centrala, care indica impactul noului regulament al BNR si restrangerii finantarii.

Creditul neguvernamental insuma, la finalul lunii noiembrie, 195,131 miliarde lei, fata de 193,06 miliarde lei in 31 octombrie.

La valoarea echivalata in lei, creditele acordate de banci populatiei si firmelor au crescut in noiembrie cu 1,1%, insa la valori exprimate in euro, creditul neguvernamental a scazut cu peste 1 miliard euro, de la 52,7 miliarde euro in octombrie la 51,6 miliarde euro in noiembrie.

Rata anuala de crestere a creditului neguvernamental a cazut in noiembrie la 38,3%, de la 44,8% in octombrie si 50,5% in septembrie. In cinci luni, ritmul anual de crestere a creditarii a coborat cu 25,1 puncte procentuale, de la nivelul de 63,4% atins in iunie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.