Leul a revenit la 3,93 lei/euro, nivel apropiat de cotatiile din deschidere, pe o piata linistita, dupa o apreciere in primele tranzactii ale zilei, pe o tendinta regionala, si pe fondul revenirii in tara a romanilor care muncesc in strainatate pentru perioada sarbatorilor de iarna.

"Miscarea regionala si banii care au venit de la romanii care s-au intors in tara au apreciat leul in prima parte a zilei, cursul revenind apoi sus. Piata s-a mai calmat totusi, fluctuatiile nu au fost la fel de mari ca zilele trecute, nici in cazul leului, nici in cel al zlotului sau al forintului", a spus, pentru NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC), Florin Constantinescu.

Leul a deschis prima sedinta a saptamanii la 3,9375 lei/euro, in usoara depreciere fata de nivelul de vineri seara, si, dupa o apreciere de scurta durata sub 3,9150 lei/euro, moneda nationala apierdut teren pana in apropiere de 3,93 unitati/euro. La ora 16:40, bancile cumparau un euro cu 3,9265 lei si il vindeau cu 3,9315 lei.

In regiune, zlotul a fluctuat in intervalul 4,07 si 4,1240 unitati/euro, pe finalul sedintei cursul situandu-se la 4,09 unitati/euro, in timp ce forintul s-a intarit temporar de la peste 265 la 262,3 forinti/euro, pentru a reveni apoi la aproape 265 unitati/euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.