Leul s-a intarit usor pana la un curs de referinta de 3,9372 lei/euro, pe fondul aprecierii de la inceputul sedintei valutare, pusa de dealeri pe seama unei interventii indirecte a bancii centrale sau pe vanzarile de valuta ale romanilor ce au revenit in tara.

Marti, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntase un curs de referinta de 3,9389 lei/euro.

"Leul a revenit pe depreciere, dupa ce s-a intarit de dimineata. Sunt mai multe zvonuri legate de apreciere, este posibil sa fi fost o interventie a BNR sau vanzari de valuta de la cei care au venit din afara. Cu toate acestea, este putin cam tarziu ca leul sa se fi apreciat pe fondul acestor vanzari", a spus, citat de NewsIn, Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania.

Leul s-a apreciat in fata euro in primele tranzactii de miercuri, de la aproape 3,95 la 3,92 lei/euro, revenind apoi la cotatii de peste 3,94 lei/euro. La ora 13:50, bancile cumparau un euro cu 3,94 lei si il vindeau cu 3,9450 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.