Executivul din Romania, dar si alte guverne din Europa Centrala si de Sud Est, ar trebui sa urmeze exemplul austriac si sa creeze un plan de salvare pentru stabilizarea sectorului financiar, a declarat ieri seara Herbert Stepic, CEO Raiffeisen International, care detine a patra banca locala dupa active.

El propune un pachet de masuri care sa includa si o injectie de capital in sistemul financiar romanesc, care sa favorizeze continuarea activitatilor bancare, mai ales creditarea in economia reala.

"Imediat dupa formarea noului Guvern, politicienii din Romania trebuie sa ia o serie de masuri care sa creeze atat lichiditate in piata financiara, cat si incredere intre institutiile financiare", spune Herbert Stepic.

El considera ca politicienii din Romania, alaturi de banca centrala trebuie sa ia acelasi tip de masuri de stimulare a economiei ca si tarile dezvoltate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.