Posibila fuziune dintre marii operatori bursieri NYSE Euronext si Deutsche Boerse ar putea duce la o serie de fuziuni, in conditiile in care pietele bursiere au in vedere si pietele schimburilor de instrumente financiare fara intermediere, relateaza Reuters.

De asemenea, ar schimba radical balanta concurentei dintre operatorii de piata din Europa si Statele Unite.

Revista germana Der Spiegel a anuntat ca cei mai mari operatori bursieri din Germania si Statele Unite planuiesc o fuziune, citand o publicatie interna despre care precizeaza ca ar fi fost prezentata de directorul executiv Deutsche Bourse managementului companiei, potrivit NewsIn.

Impreuna, cele doua companii ar controla bursele din Frankfurt, Paris, Amsterdam, Bruxelles, Lisabona si New York si ar administra cel mai mare volum de optiuni listate din Statele Unite.

Un asemenea acord ar duce la formarea unui operator bursier gigant ce ar controla o gama larga de produse financiare si ar gestiona o lichiditate imensa, insa s-ar confrunta cu mari dificultati de reglementare, potrivit analistilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.