Moneda nationala a pierdut teren in a doua parte a sedintei de vineri, pana la 3,8628 lei/euro, dupa care a revenit la cotatii sub 3,85 lei/euro, in conditiile in care toate valutele emergente s-au aflat sub presiune de depreciere, pe fondul cresterii aversiunii fata risc pe plan international.

"Leul s-a aflat sub presiune de depreciere toata saptamana, la fel si celelalte monede din regiune. Astazi (n.r. vineri) au venit si datele despre somaj din SUA, numarul somerilor fiind cu mult peste asteptari, ceea ce a alimentat aversiunea fata de risc. Pe piata locala, sunt mai mult ordine comerciale, de cumparare de valuta, ale importatorilor si populatiei", a declarat un dealer, pentru NewsIn.

Leul a deschis sedinta la cotatii apropiate de 3,84 lei/euro, dupa care a intrat pe o tendinta descendenta, iar la ora 16:00, cursul a ajuns la un nivel maxim de 3,8628 lei/euro. Ulterior, moneda nationala a mai recuperat din terenul pierdut, iar la 17:40 bancile cumparau un euro cu 3,8477 lei si il vindeau cu 3,8594 lei.

Cursul de referinta afisat vineri de banca centrala indica deprecierea cu peste un ban (0,3%) a leului fata de euro, pana la 3,8545 lei/euro. Fata de dolarul american, cursul de referinta arata o apreciere a leului cu aproape 3 bani (0,93%), pana la 3,0210 lei/dolar, de la 3,0494 lei/dolar, cat era joi.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.