Impozite mai mari in 2009

Fiscalitatea reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte econimice ale viitorului Executiv, in contextul crizei, dar mai ales daca va dori sa stimuleze economia reala, avand in vedere si cheltuielile deja asumate pentru anul viitor.


Cesterea taxelor este inevitabila

"Cresterea impozitelor este necesara din secunda doi de aplicare a masurilor de sprijin. asa cum s-au planificat cheltuielile nu au cum fara venituri in plus", a adaugat Croitoru.

Mentinerea cotei de impunere, semn de stabilitate

“In contextul economic actual, consider ca mentinerea cotei de impunere atat la nivelul persoanelor fizice, cat si la nivelul persoanelor juridice ar fi un semn de stabilitate, o crestere a acestora putand duce la atat la restructurarea unor investitii déjà efectuate in Romania, cat si la micsorarea atractivitatii Romaniei pentru noi investitori, fie ei romani sau straini – ei ar putea alege sa investeasca in tari cu cote mai favorabile de impozitare”, a declarat, pentru Wall-Street, Angela Rosca (foto), partener la TaxHouse.


Solutii pentru perioada de criza

Pentru perioada de criza, in care lipsa lichiditatilor si a finantarii in general este o problema cheie, o alta masura posibila ar fi cea de amanare a platii impozitului pe profit si a TVA pentru facturile neincasate de contribuabili, in opinia reprezentantului TaxHouse.