Leul inchide sedinta valutara in apropierea nivelului de dimineata, la 3,83 lei/euro, dealerii suspectand interventia indirecta a bancii centrale, ca urmare a contrastului cu evolutia din regiune si dupa doua momente de apreciere brusca, de aproximativ trei bani, pe parcursul zilei.

"Leul s-a apreciat din nou, brusc, pe finalul sedintei, iar piata suspecteaza interventia indirecta a Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Moneda nationala a avut o evolutie divergenta fata de cea a monedelor regionale: cand leul se aprecia, celelalte monede emergente se depreciau, si invers", a declarat, citat de NewsIn, Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania.

Moneda nationala a inceput sedinta la nivelul de 3,845 lei/euro si a avut o tendinta de depreciere, intrerupta in doua randuri de aprecieri pana la cotatii apropiate de 3,84 lei/euro. La ora 16:35, bancile cumparau un euro cu 3,8310 lei si il vindeau cu 3,8350 lei.

La cursul de referinta afisat joi de BNR, leul a pierdut peste 4 bani (1,18%), pana la 3,8580 lei/euro. Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat joi de BNR arata o depreciere a leului cu peste 4 bani (1,42%), pana la 2,9809 lei/dolar, de la 2,9390 lei/dolar, cat era miercuri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.