Moneda nationala a pierdut peste 4 bani (1,18%), pana la un curs de referinta de 3,8580 lei/euro, ca urmare a catorva ordine de cumparare de valuta, care au influentat piata destul de mult, dat fiind nivelul redus al volumelor tranzactionate, sustin dealerii.

Ieri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntase un curs de referinta de 3,8131 lei/euro.

"In prima parte a zilei leul s-a apreciat putin, in ton cu regiunea, dar ulterior a pierdut teren brusc, ca urmare a ordinelor de cumparare de valuta ale bancilor locale. Probabil a fost un importator mai mare care are nevoie de valuta si pentru ca piata e destul de subtire a miscat imediat cursul", a declarat, potrivit NewsIn, un dealer bancar.

Leul s-a depreciat cu peste 2 bani in primele tranzactii de joi, pana la 3,87 lei/euro, dupa care s-a apreciat in mai putin de o jumatate de ora pana la 3,84 lei/euro, urmand tendinta celorlalte monede din regiune. Dupa ce a stagnat la acest nivel timp de doua ore, leul s-a depreciat brusc pana la 3,8730 lei/euro, pentru ca apoi sa-si revina usor. La 14:05, bancile cumparau un euro cu 3,8670 lei si il vindeau cu 3,8730 lei.

Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat joi de BNR arata o depreciere a leului cu peste 4 bani (1,42%), pana la 2,9809 lei/dolar, de la 2,9390 lei/dolar, cat era miercuri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.