Bursele din Statele Unite s-au prabusit miercuri la minimele ultimilor cinci ani si jumatate, in contextul in care investitorii asteapta o recesiune de lunga durata, iar sefii marilor companii din industria auto anticipeaza o calamitate daca guvernul nu le arunca un colac de salvare, potrivit Reuters.
Actiunile constructorului de autovehicule General Motors s-au prabusit in timpul sedintei la minimele ultimilor 66 de ani, iar cele ale Ford au atins un minim al ultimilor 26 de ani, dar panica s-a propagat si in afara sectorului auto. Titlurile General Motors au inchis sedinta cu 9,7% mai jos, la 2,79 dolari, iar actiunile rivalului Ford au picat cu 25%, la 1,26 dolari, investitorii fiind ingrijorati cu privire la rapiditatea cu care Congresul ar putea propune o solutie pentru rezolvarea problemelor din industria auto.

Mai mult, spre finalul sedintei, banca centrala a Statelor Unite, Federal Reserve, a revizuit in scadere estimarea pentru cresterea economica in 2009, provocand un val de vanzari care a continuat pana la inchiderea sedintei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.