Guvernul a decis miercuri ca persoanele fizice sa nu mai plateasca impozitul de 16% pe dobanzile pentru depozitele la termen, de la 1 ianuarie 2009, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu

Tariceanu a anuntat ca Executivul a modificat miercuri, in acest sens, Codul Fiscal.

El a precizat ca masura a fost luata in urma consultarilor cu Banca Nationala a Romaniei (BNR) si cu Asociatia Romana a Bancilor (BNR).

Masura nu se aplica persoanelor fizice autorizate si celor juridice.

TVA de 5% pentru locuinte

Guvernul a decis totodata aplicarea unei cote reduse de TVA, de 5%, la livrarea locuintelor care au o suprafata construita de maximum 120 de metri patrati si a caror valoare nu este mai mare de 380.000 de lei, achizitionate de familii si de persoane necasatorite.

Masura se adreseaza celor care isi cumpara prima casa noua, fara a fi impusa o limita de varsta, ca la ANL.

De cota redusa de TVA beneficiaza si cei care vor sa se mute dintr-o casa mai mica intr-una mai mare, dar care are cel mult 120 de metri patrati.

TVA de 5% va fi aplicat si la livrarea imobilelor destinate caminelor de batrani, caselor de copii sau centrelor de recuperare pentru minorii cu handicap.

Executivul a introdus in Codul Fiscal si prevederi privind acordarea unui credit fiscal pentru activitatile de cercetare-dezvoltare - inovare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.