Dintotdeauna, oamenii care s-au ocupat de jongleriile cu bani au fost priviti cel putin cu neincredere si retinere. Criza financiara din 2008 a facut ca grupul cel mai detestat sa devina cel al bancherilor, care, in ochii multora, s-au lacomit peste masura in urmarirea propriei bunastari. In plus, banii investiti de guverne pentru salvarea bancilor vor fi platiti din buzunarele contribuabililor, in timp ce presedintilor de banci, chiar daca demisioneaza pentru ca au adus firmele la faliment, le raman in conturi sume colosale.

„Platitorii de taxe de pe ambele maluri ale Atlanticului cer sangele vampirilor care, dupa ce ca ne-au supt de tot, mai cer si o transfuzie sponsorizata de stat”, avertiza, in culori vii, tabloidul britanic ,,The Daily Mirror“.
Publicitate

In Marea Britanie, cel mai mare sindicat al muncitorilor din sanatate se intreaba, intr-un comunicat de presa, „de ce ar trebui ca lucratorii din sanatate sa plateasca pretul crizei economice, in timp ce bancherii isi indeasa in buzunare prada?”.