Moneda nationala s-a apreciat cu circa cinci bani in primele tranzactii de astazi, pana in jur de 3,75 lei/euro, intr-o tendinta regionala stimulata de planul anuntat in weekend de G7, care a readus optimismul in piete si a scazut aversiunea la risc.

"Leul s-a apreciat inca din deschidere, pana la un maxim de 3,7350 lei/euro si este clar ca principalul motiv este decizia G7, care a avut ca efect o usoara reducere a aversiunii la risc", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale din G7, grupul celor mai bogate sapte tari, reuniti vineri la Washington, au anuntat un "plan de actiune" in cinci puncte, prin care se angajeaza sa impiedice falimentului oricarei banci importante, incercand astfel sa limiteze efectele crizei.

Leul s-a apreciat brusc in deschidere, de la 3,80 lei/euro pana sub 3,74 lei/euro, pentru ca apoi sa revina la 3,75-3,76 lei/euro. La ora 10:50, euro era cotat cu 3,7530-3,7580 lei/euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.