Analistii anticipeaza 3,7-4 lei/euro, oamenii de afaceri sunt mai pesimisti. Sub 3,7 lei ar fi prea putin, peste 4 lei ar fi prea mult, spun economistii invitati sa estimeze evolutia monedei euro pana la sfarsitul acestui an.

“Mai creste euro?” este intrebarea cea mai frecventa, care vine mai ales de la cei ce au de facut diverse plati, in special rate la imprumuturile bancare, in moneda europeana. Desigur, un raspuns cert nu este posibil, insa bancherii si cei ce se ocupa cu prognoze financiare par sa-si fi stabilit deja o anumita marja a cotatiilor posibile. Aceasta este cuprinsa, potrivit celor mai multe estimari, intre un minimum de 3,7 si un maximum de 4 lei/euro.

Bancherii cred ca „BNR va avea grija“

“Cursul valutar va ramane mai degraba aproape de patru lei, nu se va duce in jos. Probabil va ramane 3,8-4 lei. Valoarea de patru lei este un obstacol greu de depasit, este un prag psihologic si banuiesc ca BNR va avea grija sa nu fie depasit. Cred ca este un curs potrivit ca sa ajute pe toata lumea si probabil ca va ramane aici pentru o perioada buna de timp”, a declarat Misu Negritoiu, presedintele ING Bank Romania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.