Plafonul de garantare a depozitelor populatiei va fi ridicat, in urmatoarele zile, de la 20.000 de euro la 50.000 de euro, acoperind sumele depuse in orice tip de cont bancar, inclusiv dobanda aferenta, anunta Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri, ca Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) pregateste un act normativ prin care depozitele bancare vor fi garantate in limita a 50.000 de euro.

"Urmeaza sa luam o masura de a pune in acord legislatia romaneasca cu decizia de ieri (marti n.r.) a Uniunii Europene referitoare la garantarea depozitelor", spunea Tariceanu, citat de NewsIn. Peste 95% din depozite sunt deja acoperite de plafonul actual, de 20.000 de euro, a precizat premierul.

Ministrii europeni de finante au ajuns saptamana la un acord referitor la majorarea plafonului minim de garantare pentru depozitele bancare ale populatiei, de la 20.000 la 50.000 de euro.

Exista totusi trei situatii in care economiile nu sunt garantate. Care sunt acestea aflati din Wall-Street.

Detalii despre prevederile deciziei de garantare a depozitelor in Romania gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.