Pragul de deductibiliatate la fondurile de pensii facultative (pilonul III) ar putea fi revizuit in sus, de la nivelul de 400 de euro/angajat pe an aprobat miercuri de Guvern, dupa ce va ajunge la votul Parlamentului, a declarat presedintele CSSPP, Mircea Oancea, pentru NewsIn.

"Este posibil ca pragul de deductibilitate sa fie revizuit in sus", a mentionat Oancea, care a adaugat ca aceasta masura a fost aprobata printr-o Ordonanta de Urgenta, care urmeaza sa fie trimisa in Parlament pentru a fi votata, motiv pentru care este foarte probabil sa fie mai mare de 400 euro in forma finala.

In iunie, arbitrul pensiilor private (CSSPP) inaintase Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) o adresa prin care solicita majorarea deductibilitatii fiscale la pensiile private facultative, pana la cel mult 3.500 lei pe an atat pentru angajat, cat si pentru angajator.

Insa Guvernul a decis, miercuri, dublarea pragului de deductibilitate pentru pensiile private facultative, de la 200 euro la 400 euro/an, atat pentru angajat, cat si pentru angajator, desi Finantele propusesera, in proiectul de modificare a Codului Fiscal, un prag de deductibilitate de doar 250 euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.