Romania a iesit cu destul succes dintr-o criza serioasa se arata intr-un articol publicat de Financial Times (FT) pe blogul beyondbrics.

Romania mai are un drum lung de parcurs pana va obtine o crestere economica robusta, este concluzia delegatiei Fondului Monetar International dupa cea mai recenta vizita in tara.

FMI pare multumit in special de inasprirea fiscala in Romania, care este partial legata de imprumuturile acordate de FMI, se arata in analiza din „Financial Times”. FMI se asteapta ca executivul de la Bucuresti sa-si poata indeplini anul acesta tinta de mentinere a deficitului la 2,2% din PIB, desi in 9 decembrie se vor desfasura alegeri generale.

In urma unei politici fiscale pro-ciclice relaxate, pe fondul boom-ului din ultimul deceniu, Romania este acum blocata intr-un proces pro-ciclic similar de reducere a cheltuielilor si majorari de taxe, intr-un moment in care criza din zona euro afecteaza economia iar Romania inca se resimte in urma crizei din 2009.

Guvernul 'social-liberal' al premierului Victor Ponta ar putea simti ca nu are probleme in sondajele de opinie pentru a-i permite sa multumeasca mai degraba FMI decat votantii partidului premierului, sustine FT.

Citeste si: Previziuni FMI pentru noi: Scadere de 5% pentru economie si de 15-20% pentru leu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.