Fondul Monetar International a revizuit semnificativ in jos prognoza de crestere economica pentru acest an.

Prognoza a fost modificata de la 1,5% la 0,9%, insa FMI anticipeaza un avans real al PIB mult mai consistent in 2013, de 3%, a anuntat seful misiunii de evaluare, Erik der Vrijer.

"Noi am scazut prognoza de crestere economica, dar si inflatia a urcat mai mult decat ne asteptam. Deci si deflatorul este mai sus. Aceste revizuiri se anuleaza una pe alta, astfel ca au efect foarte mic asupra deficitului in sine", a spus der Vrijer, potrivit MEDIAFAX.

El a admis ca creditorii internationali utilizeaza o estimare de 0,9%, in timp ce Guvernul are o prognoza usor mai optimista, de 1,2%.

"As spune ca practic am convenit ca e in jur de 1%. Deflatorul fiind mai mare, am convenit ca tintele fiscale vor fi indeplinite pana la finele anului daca se mentin actualele politici", a mai spus seful misiunii FMI.

Prognoza FMI pentru inflatia de la finalul acestui an se situeaza in jur de 3,5%, usor mai sus decat cea mai recenta prognoza a BNR, de 3,2%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.