Business14 August 201211:11

Lectura de un minut

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat la finele lunii iunie un calendar de crestere a preturilor care insa nu includea pentru anul in curs vreo modificare a tarifelor.

Pretul gazelor naturale livrate populatiei va creste din septembrie cu 5%, iar pentru firme majorarea va fi de 10%, a anuntat, marti, seful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv cu Romania, Erik der Vrijer.

Potrivit MEDIAFAX, datele anuntate de ANRE arata ca pretul gazelor pentru populatie va creste cu 10% atat anul viitor cat si in 2014, pentru ca in 2015-2018 sa urce cu 12% anual, prin ajustari trimestriale, conform calendarului de eliminare a tarifelor reglementate, iar liberalizarea pietei de energie va incepe in septembrie, cu clientii industriali.

Pentru anul in curs nu erau prevazute cresteri de pret in baza calendarului anuntat de ANRE, prima, de 8%, urmand sa fie efectuata la 1 iulie 2013, iar a doua, de 2%, in octombrie 2013.

Eliminarea preturilor reglementate a fost solicitata autoritatilor romane de catre FMI.

Citeste si:
Piperea, previziuni sumbre pentru romani: Imprumut masiv de la FMI
Gheorghe Piperea, previziuni...

Citeste si: Pretul gazelor, inghetat pana in 2013 pentru populatie
Citeste si: Romania, campioana Europei la preturile la gaze si energieTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.