Instabilitatea politica din Romania nu reprezinta un risc imediat pentru ratingul de credit al tarii, insa ar putea trece in prim plan daca ar afecta consolidarea fiscala, ar intarzia reformele structurale sau ar capata caracter permanent, apreciaza Fitch Ratings.

Potrivit agentiei, principalele riscuri pentru ratingul Romaniei sunt deficientele structurale si expunerea la criza din Grecia si din zona euro. Situatia financiara a tarii beneficiaza de consolidarea fiscala si de rezervele-tampon substantiale impotriva vulnerabilitatilor externe.

Principalul motiv de ingrijorare pentru Fitch ar fi intarzierea reformelor structurale convenite in acordul Romaniei cu FMI si Comisia Europeana, inclusiv privatizarea companiilor de stat, domeniu in care exista deja probleme dupa esecul incercarii de vanzare a Cupru Min Abrud si dupa intrarea Hidroelectrica in insolventa, informeaza mediafax.ro.

Fitch atribuie Romaniei ratingul "BBB-", cu perspectiva stabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.