Romania este a sasea cea mai atractiva tara europeana pentru investitiile straine in urmatorii ani, fiind inaintea Cehiei, Turciei, Elvetiei, Olandei, precum si Italiei, Spaniei si Suediei.

“Romania are avantajul unei rate de crestere a PIB-ului promitatoare in comparatie cu media europeana si al unui capital uman valoros. Vedem tot mai multi investitori atrasi de sectorul energiei regenerabile. Mai multe privatizari sunt planificate in perioada urmatoare, incurajand investitorii din intreaga lume sa priveasca spre tara noastra. Este esential sa stimulam aceasta evolutie pozitiva prin strategii economice adecvate”, considera Bogdan Ion, Country Managing Partner, Ernst & Young Romania.

Potrivit raspunsurilor a 840 de lideri de business, cele mai atractive tari din punctul de vedere al investitiilor straine sunt Germania, Polonia, Marea Britanie, Rusia si Franta.

Economiile din Europa Centrala si de Est conduc in privinta investitiilor in industriile prelucratoare. Romania, Serbia, Slovacia si Cehia au atras 53% de locuri de munca nou create in industria automobilelor. “Aceste tari au atras proiecte mari pentru ca detin avantaje competitive de cost si sunt parteneri comercial ai Germaniei, unde se afla clienti industriali de referinta”, se arata in studiu Ernst&Young.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.