Cea mai frecventa greseala pe care romanii o fac atunci cand isi alcatuiesc CV-ul este neadaptarea acestuia la specificul postului cautat si la domeniul de activitate al angajatorului.

In urma unei analize a peste 300 de CV-uri, specialistii CVShop.ro au descoperit ca peste 85% dintre acestea nu erau adaptate domeniului de activitate al postului vizat sau conforme cu nivelul de pregatire al candidatului.

Un procent de 48% dintre CV-uri contineau greseli de ortografie sau exprimari vagi, iar 24% greseli grave de exprimare sau gramaticale; 37% dintre ele contineau peste 3 pagini, iar doar 9% dintre ele contineau cuvinte cheie specifice domeniului vizat sau experientei profesionale, potrivit unui comunicat al CVShop.ro.

Topul celor mai frecvente greseli continua cu concentrarea mai degraba pe simpla enumerare a experientelor profesionale si nu pe evidentierea rezultatelor si realizarilor profesionale de pana acum, greseala intalnita in 76% dintre CV-urile analizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.